laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hertenbiefstukjes met bospaddestoelen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 hertenbiefstukjes
2 eetlepels balsamico azijn
5 eetlepels olijfolie extra vergine
1 ui, fijngesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
500 g gemengde paddestoelen, in grove stukken
1 eetlepel verse Italiaanse kruiden, fijngehakt
  bereiding:
    Wrijf de hertenbiefstukjes in met 0,5 eetlepel balsamicoazijn en 1 eetlepel olijfolie extra vergine. Laat de biefstukjes zo even liggen. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de paddestoelen erdoor. Roerbak ze op hoog vuur in 4-5 minuten mooi bruin en laat het vocht verdampen.

Sprenkel er 1,5 eetlepel balsamicoazijn over en schep de Italiaanse kruiden erdoor. Breng de paddestoelen op smaak met zout en peper. Bak de hertenbiefstukjes in een grillpan of droge koekenpan in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé. Keer ze halverwege. Leg de hertenbiefstukjes op vier warme borden en schep de paddestoelen erover.

Tip:
Lekker met risotto en tomaatjes uit de oven.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats