|
|
|
Kerstmis koffie |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 8 personen:
120 g suiker + extra schepje suiker
1.2 dl water
2 eiwitten
8 versgezette dubbele espresso of sterke koffie
8 borreltjes notenlikeur
extra nodig: hitte bestendige glaasjes, lepeltjes, gasbrandertje |
|
bereiding: |
|
|
Kook 120 g suiker met het water tot een heldere siroop (121°C).Mix het eiwit stijf in een ontvette kom. Voeg als de eiwitten stijf zijn een schepje suiker toe. Schenk al mixend de hete siroop op het eiwit en laat het al mixend afkoelen. Maak 8 glaasjes dubbele espresso en schenk in elk glaasje een borreltje likeur. Schep of spuit met een spuitzak het schuim op de koffie en brand het eventueel nog af met een gasbrandertje. Serveer met hazelnootbonbons.
eet met een lepeltje het schuim van de koffie, dan kun je de koffie drinken! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|