laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Verloren brood met Petrus Tripel
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 dikke sneden oud rozijnenbrood
1/4 l melk
1/4 l Petrus Tripel
4 eierdooiers
4 eetlepels kristalsuiker
snuifje kaneelpoeder
klont boter
crème anglaise
100 gr lichtbruine suiker
  bereiding:
    Melk, bier, eierdooiers en kaneelpoeder kloppen tot een smeuïge massa.
Daarin 4 sneden oud rozijnenbrood laten weken en laten uitlekken.
Pan op het vuur zetten en het brood aan één kant aankleuren, de andere kant rijkelijk bestooien met bruine suiker, omdraaien en herhalen en nog even omdraaien, zodat beide zijden mooi gekarameliseerd zijn.
Doe dit op een matig vuur, want anders is je verloren brood gecarboniseerd en is het voorgoed verloren!
Dresseren op een spiegel van crème anglaise.

Tip:
Doe er bij het serveren een bolletje vanilleroomijs op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats