laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Eenpansgerecht van kikkererwten
  ingrediënten:
   

  • 500 g gedroogde kikkererwten
  • 1 kg runderborst zonder bot
  • 2 mergpijpen
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl peperkorrels
  • 2 kruidnagelen
  • een paar pimentbessen
  • 400 g gerookt doorregen spek
  • 1 kg aardappelen
  • 4 worteltjes
  • 2 preien
  • 2 uien
  • 1 knolselderij
  • 6 tomaten
  • 6 kleine chorizo's (knoflookworstjes)
  • zout, versgemalen peper
  • wat aromat
  • 1 bosje bieslook
  bereiding:
    De kikkererwten een nacht in water weken en de volgende ochtend afgieten. De
runderborst en de
mergpijpen met de kikkererwten in een pan doen, zo veel water erbij gieten dat
het vlees
ondergedompeld staat en deze ingredi?nten aan de kook brengen. Op middelhoog
vuur 30 minuten
zachtjes laten koken. Af en toe met een schuimspaan het vrijgekomen schuim
afscheppen.
Vervolgens de laurierblaadjes, de peperkorrels, de kruidnagelen en de
pimentbessen toevoegen en weer
40-50 minuten laten koken. Het spek toevoegen en opnieuw 20-25 minuten laten
koken. De geschilde en
in plakjes gesneden aardappelen toevoegen, eventueel wat water erbij gieten en
weer 15-20 minuten
laten koken. Intussen de worteltjes, de prei, de uien en de knolselderij
schoonmaken, wassen, in
blokjes snijden en bij het vlees doen. De tomaten ontvellen, ontpitten, in
vieren snijden en
toevoegen.
Op middelhoog vuur 30-40 minuten laten koken, daarna de knoflookworstjes erin
meeverwarmen.
Vervolgens het vlees, het spek en
de worstjes eruit halen en klein snijden, weer terug in de pan doen en nog 10
minuten laten trekken.
Het gerecht met peper en zout op smaak brengen en met fijngehakte bieslook
gegarneerd opdienen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats