laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ragoût met paprika's en zure room
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    600 g varkensspiering
    250 g champignons
    1 witte selder
    1 rode, 1 groene en 1 gele paprika
    2 teentjes knoflook
    boter
    bloem
    2 dl kippenbouillon of groentebouillon
    1 potje zure room
    peper en zout
  bereiding:
    Snij het vlees in kleine blokjes. Borstel de champignons schoon en snij grote exemplaren doormidden. Snij de selder in stukjes en de paprika's (zonder zaadjes of zaadlijsten!) in reepjes. Pel en hak de knoflook.
Smelt een flinke eetlepel boter in een pan met dikke bodem. Braad daarin de vleesblokjes kort rondom aan. Kruid met peper en zout. Strooi er 1 à 2 eetlepels bloem bij en schep goed om.
Leng aan met de bouillon en roer goed om. Doe er de groenten en de knoflook bij, dek af en laat ongeveer 30 minuten sudderen (of tot het vlees goed gaar is).

Tip:
Kruid naar smaak bij, en werk af met 2 à 3 eetlepels zure room.
Met frietjes, natuurlijk, maar ook even lekker met rijst of stokbrood!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats