|
|
Hak de noten en de dadels fijn. Vermeng de noten en de dadels met de kaneel, de nootmuskaat en de bruine suiker.
Vet een vierkante bakplaat (of twee kleine cakeblikken) in.
Smelt de margarine. Bekleed de bakplaat met twee vellen filodeeg op elkaar. Zorg ervoor dat het deeg ook de rand bekleed. Besmeer het deeg met een beetje gesmolten margarine.
Verdeel een dun laagje van het notenmengsel over het deeg.
Leg vervolgens op het notenmengsel weer twee vellen filodeeg en besmeer deze weer met gesmolten margarine. Ga zo door met het maken van laagjes tot het filodeeg en het notenmengsel op is. De bovenste laag moet van deeg zijn.
Snijd in de bovenkant een ruitjespatroon, met een scherp mes, zoveel mogelijk door alle deeglaagjes heen. Besmeer de bovenste laag daarna met gesmolten margarine en zet de koek 30 minuten in een oven van 180C.
Verhit intussen de bruine basterd suiker met het citroensap op een laag vuurtje tot de suiker gesmolten is. Giet dit, meteen als de koek uit de oven komt, eroverheen zodat de zoete saus in de koek kan trekken.
Snijd de koek pas in stukken als deze volledig is afgekoeld. Lekker fris met sojaijs. |