Garnalen in knoflookmarinade en paprikasaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor de marinade:
5 eetlepels olijfolie
4 eetlepels tomatensaus
3 grote teentjes knoflook, gesnipperd
2 eetlepels balsemienazijn
2 eetlepels fijngehakte verse dragon of 2 theelepels gedroogde dragon
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel cayennepeper
32 gepelde garnalen
Voor de saus:
100gr boter
5 eetlepels droge witte wijn
1 eetlepel fijngesneden sjalotjes
1dl room
1dl gehakte tomaat, zonder zaadjes
1 theelepel Hongaarse scherpe paprikapoeder |
|
bereiding: |
|
|
Bereiding:
Bereiden van de marinade:
Combineer alle ingredienten in een kleine schaal. Plaats de garnalen in een afsluitbare plastic zak in een schaaltje. Giet de marinade over de garnalen en sluit de zak. Marineer voor 30 minuten in de koelkast; draai de zak af en toe om zodat de marinade de garnalen goed doordrenkt.
Tijdens de laatste 10 minuten van het marineren, bereidt u de saus:
Smelt 1 eetlepel van de boter in een pannetje. Voeg de wijn en de sjalotjes toe; snel koken op hoge temperatuur totdat de vloeistof bijna geheel verdampt is. Voeg nu de room, tomaat en het paprikapoeder toe; laat koken over medium temperatuur totdat het mengsel gereduceerd en iets gebonden is. Neem de pan van het vuur af en zet er een deksel op om de saus warm te houden.
Verwijder de garnalen uit de marinade en gooi haar weg. Leg de garnalen op het kookrooster. Grill ongeveer 6 à 8 minuten of totdat de garnalen roze zijn geworden en hun dikste gedeelte doorzichtig geworden is (doorsnijden om te testen); halverwege tijdens het grilleren moet u de garnalen eenmaal omdraaien. Serveren met de warme saus en stukjes stokbrood.
[b] |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|