laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 SNELLE PREISOEP
  ingrediënten:
   

  • 4 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 preien
  • 250 g aardappelen
  • 0,5 l vleesbouillon
  • zout, versgemalen peper
  • 1 mp tijm
  • 1 mp nootmuskaat
  • 1 bekertje cr?me fra?che
  • 2 eidooiers
  bereiding:
    BEREIDING
De olijfolie in een pan verwarmen en de fijngesnipperde uien er glazig in fruiten.
Prei wassen, in dunne reepjes snijden en even met de uien meesmoren. De
aardappelen schillen, in
blokjes snijden en ook meesmoren. De bouillon erbij gieten en aan de kook
brengen. Zout, peper, tijm
en nootmuskaat toevoegen en op middelhoog vuur zachtjes 20-25 min. laten
koken. De preisoep in de
keukenmachine pureren en opnieuw verwarmen en op smaak brengen.
Eidooiers door de cr?me fraiche roeren, de soep van het vuur halen en met de
creme fraichemassa
binden. Eventueel met geroosterde brooddobbelsteentjes gegarneerd opdienen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats