|
|
|
Christiane's courgettentaart |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor een springvorm 24 tot 26 cm doorsnee:
2 el. olie voor het bakken en voor het invetten
3 courgettes in plakken gesneden
500 gr. (lams)gehakt.
1 ui klein gesneden
1 à 2 tn. knoflook, fijngehakt
1 à 2 rode of groene Spaanse peper, in smalle ringen
rode (punt)paprika in stukjes
1 klein blikje tomatenpuree (70 gr.)
3 tomaten, kleingesneden
1 à 2 tl. gedroogde oregano
zout
peper
3 eieren |
|
bereiding: |
|
|
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de plakken courgettes om en om bruin.
Vet intussen de springvorm in en verdeel de gebakken courgettes over de bodem.
Bak het gehakt vervolgens in dezelfde pan rul. Voeg de ui, knoflook en peper toe en roerbak al omscheppende 3 tot 4 minuten op een hoge warmtebron. Voeg de paprika, tomatenpuree, tomaten, oregano, zout en peper toe en bak alles nog 'n minuut of 2. Verdeel het gehaktmengsel over de plakken courgette. Klop de eieren los en schenk dit mengsel over de 'taart'.
Bak de taart ca 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 °C. Garneer met verse oregano en blaadjes munt. Serveer de taart warm. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|