Slavelouté met kervel en belegde blini's |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 8 personen
4 kroppen sla
4 (dikke) stengels stoofprei
40 g boter
1,5 L kippenbouillon
2 schaaltjes vers gehakte kervel
25 cl opklopbare room
24 miniblini's
120 g verse geitenkaas, om te smeren
2 bokalen zalmeitjes
sprietjes bieslook,
voor de versiering peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Was de sla. Hak de kroppen grof in 2. Haal er de kern uit en hak fijn. Laat de sla samen met de in ringen gesneden prei 5 min. smelten op een middelmatig vuur en kruid met peper en zout. Voeg de warme bouillon toe en laat 20 min. doorkoken. Mix en voeg de kervel en slagroom toe. Laat 5 min. doorwarmen op een zacht vuurtje. Meng de kaas met de zalmeitjes en kruid met peper. Warm de blini's op zoals aangegeven op de verpakking. Bestrijk ze met het kaasmengsel en versier met bieslook. Verdeel de velouté over diepe borden en garneer elke portie met 3 blini's. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|