|
|
|
Gevulde kapoen met citrusvruchten |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 8 personen
1 kapoen, geledigd en schoongemaakt
250 g rauwe foie gras
250 g brioche
10 clementines
5 cl Grand-Marnier
3 EL vloeibare honing
10 cl gevogeltefond
10 cl mandarijnsap
100 g boter + voor de schotel
kervel ter versiering
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Vul de met peper en zout gekruide kapoen met een mengsel van foie gras en in blokjes gesneden brioche, het gehakte vruchtvlees van 2 clementines, peper en zout. Naai de opening dicht. Leg gedurende 2 u. 10 min. in een grote beboterde ovenschotel en zet in de oven op stand 6 (180° C) en overgiet regelmatig met de jus. Wikkel de kapoen in stevige aluminiumfolie en zet 15 min. opzij. Verwijder het bakvet, blus de pan met Grand-Marnier, honing en de resterende gepelde clementines. Laat op hoog vuur karameliseren terwijl je roert. Haal de clementines eruit en hou ze warm. Giet de fond en het mandarijnsap in de schotel. Laat indikken. Onder voortdurend kloppen verwerk je er de vlokjes boter in. Schik per bord een stuk kapoen met een beetje vulsel, een gekarameliseerde clementine en wat saus. Garneer met kerveltakjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|