laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ganzenlever met gekonfijte vijgen
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

1 handvol veldsla met dunne plakjes
rode biet (in zakje)
1 EL balsamicoazijn
1 EL notenolie
1/2 KL Sechouanpeper
fijn zout
150 g rauwe ganzenlever
1 (kleine) speculaas
4 EL vijgenkonfi jt
  bereiding:
    Voorbereiding: 20 min. Kooktijd: 15 min.
650 Kcal (2.717 kJ) per portie




Schik de veldsla op de borden, overgiet deze met azijn opgeklopt met olie, Sechouanpeper en 1 mespunt fijn zout. Verdeel er de koude ganzenlever in krullen over. Bestrooi met speculaaskruimels en voeg er de gekonfijte vijgen aan toe.


Vijgenkonfijt:

Snijd 4 rijpe vijgen in schijfjes, leg ze in de vorm van een bloemkroon in 2 ingevette ovenschaaltjes en voeg 1 EL balsamicoazijn en 2 EL zoete witte wijn toe. Laat 15 min. kleuren in een hete oven op stand 6 (180° C).
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats