laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Eendenfilet in cognacsaus met gebakken mangoschijf
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    Voor het vlees:
    4 eendenfilets
    1 eetlepel olijfolie
    peper en zout

    Voor de cognacsaus:
    4 eetlepels cognac
    1/4 dl gevogeltebouillon
    1/4 dl room
    peper en zout
    Voor de mangoschijfjes
    1 mango, in fijne schijfjes gesneden
    een beetje boter
    bloemsuiker
  bereiding:
    Voor het vlees:
Wrijf de eendenfilets in met peper en zout en snijd het vel zachtjes overhoeks in.
Verhit de olijfolie en leg de eendenborst, met het vel onderaan, in de pan.
Laat de eendenfilets 2 tot 3 minuten bakken, draai ze om en laat de andere kant op een laag vuurtje en met het deksel op de pan 8 tot 10 minuten bakken.
Haal de eendenfilets even uit de pan als ze gebakken zijn en maak intussen de saus.
Snijd de gebakken eendenfilets in dunne, schuine plakjes en schik ze op een schotel.

Tip:
bak de eendenfilets zeker met vel. Zo blijft het aroma behouden en vermijdt u dat het vlees uitdroogt.

Voor de cognacsaus :
Giet de gevogeltebouillon in de pan waarin u de eendenfilets heeft gebakken en voeg de cognac en de room toe als het braadvocht van de filets is losgekomen.
Laat de saus inkoken tot ze de gewenste dikte heeft en breng verder op smaak met peper en zout.

Voor de gebakken mangoschijfjes:
Laat een beetje boter smelten in een pan.
Snijd de mango in dunne schijfjes.
Leg de mangoschijfjes in de pan en bestrooi ze met bloemsuiker.
Laat de mangoschijfjes eventjes bakken tot ze een kleurtje krijgen.
Schik de schijfjes op het vlees en overgiet het geheel met de cognacsaus.


Zeer lekker met aardappelkoekjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats