|
|
|
Eendenfilet in cognacsaus met gebakken mangoschijf |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
Voor het vlees:
4 eendenfilets
1 eetlepel olijfolie
peper en zout
Voor de cognacsaus:
4 eetlepels cognac
1/4 dl gevogeltebouillon
1/4 dl room
peper en zout
Voor de mangoschijfjes
1 mango, in fijne schijfjes gesneden
een beetje boter
bloemsuiker |
|
bereiding: |
|
|
Voor het vlees:
Wrijf de eendenfilets in met peper en zout en snijd het vel zachtjes overhoeks in.
Verhit de olijfolie en leg de eendenborst, met het vel onderaan, in de pan.
Laat de eendenfilets 2 tot 3 minuten bakken, draai ze om en laat de andere kant op een laag vuurtje en met het deksel op de pan 8 tot 10 minuten bakken.
Haal de eendenfilets even uit de pan als ze gebakken zijn en maak intussen de saus.
Snijd de gebakken eendenfilets in dunne, schuine plakjes en schik ze op een schotel.
Tip:
bak de eendenfilets zeker met vel. Zo blijft het aroma behouden en vermijdt u dat het vlees uitdroogt.
Voor de cognacsaus :
Giet de gevogeltebouillon in de pan waarin u de eendenfilets heeft gebakken en voeg de cognac en de room toe als het braadvocht van de filets is losgekomen.
Laat de saus inkoken tot ze de gewenste dikte heeft en breng verder op smaak met peper en zout.
Voor de gebakken mangoschijfjes:
Laat een beetje boter smelten in een pan.
Snijd de mango in dunne schijfjes.
Leg de mangoschijfjes in de pan en bestrooi ze met bloemsuiker.
Laat de mangoschijfjes eventjes bakken tot ze een kleurtje krijgen.
Schik de schijfjes op het vlees en overgiet het geheel met de cognacsaus.
Zeer lekker met aardappelkoekjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|