laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hindegebraad met witloofbootjes en rozijntjessaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
1Kg hindegebraad
2eetl.boter
4 witloofstronken
1blik bereide veenbessen

Marinade:
1 fles normandische cider(doux)
2 fijngesneden uien
2 fijngesneden wortelen
1 takje peterselie
kruiden:2 blaadjes laurier
1 koffielepel jeneverbessen
1 koffielepel thijm
5 peperbolletjes
1 kruidnagel

Saus:
200ml. wildfond
2 dl. room
2 eetl. witte rozijnen
2 eetl walnoten
3 eetl. cognac
1 sjalot
maizena express
1/2 koffielepel kruidentuiltje
peper en zout
  bereiding:
    de dag voordien
-Doe alle ingredienten voor de marinade in een kom en dompel er het gebraad onder. Laat het afgedekt de hele nacht rusten
-Laat de rozijnen weken in de cognac
-Hak de noten fijn

de dag zelf:
-Haal het vlees uit de marinade en dep goed droog
-Bak goed aan in hete boter. Bak verder in een warme oven( ong.30min. in oven van170°)
Laat het witloof gaar stoven . Vul de helften met veenbessen.
Laat de sjalot stoven in de boter. Voeg de wildfond toe en laat de helft inkoken. Doe er dan de room, de rozijnen met cognac en de gehakte noten bij. Kruid met peper en zout en 1/2 kruidentuiltje.
Laat nog even goed koken en bind met maizena express
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats