Reeboktournedos in een calvadossausje met perensch |
|
ingrediënten: |
|
|
Een heerlijk wildgerecht: reeboktournedos, overgoten met een lekker calvadossausje.
Voor 4 personen:
Voor het vlees:
4 reeboktournedos
bakboter
peper en zout
Voor de calvadossaus:
1 dl calvados
1 dl witte wijn
1 bokaal halve peren
1/2 dl room
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Voor het vlees:
Verhit een klontje boter in een pan en laat de reeboktournedos op een hoog vuur aan beide zijden dichtschroeien.
Kruid intussen het vlees met zout en peper.
Heeft u de reeboktournedos graag lichtjes rosé? Laat dan het vlees aan weerszijden een vijftal minuten bakken. Afhankelijk van uw eigen voorkeur kunt u het natuurlijk een paar minuutjes langer laten bakken.
Laat de reeboktournedos na het bakken eventjes rusten en maak intussen de saus.
Voor de calvadossaus:
Giet de witte wijn, het sap van de peren en de calvados in de pan en breng aan de kook.
Voeg de room toe en meng doorheen de saus tot die de gewenste dikte heeft.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Snij de halve peertjes in schijfjes, leg ze op de reeboktournedos en overgiet met de calvadossaus.
Zeer lekker met kroketjes of aardappelkoekjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|