laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Reeboktournedos in een calvadossausje met perensch
  ingrediënten:
    Een heerlijk wildgerecht: reeboktournedos, overgoten met een lekker calvadossausje.

Voor 4 personen:

    Voor het vlees:
    4 reeboktournedos
    bakboter
    peper en zout

    Voor de calvadossaus:
    1 dl calvados
    1 dl witte wijn
    1 bokaal halve peren
    1/2 dl room
    peper en zout
  bereiding:
    Voor het vlees:
Verhit een klontje boter in een pan en laat de reeboktournedos op een hoog vuur aan beide zijden dichtschroeien.
Kruid intussen het vlees met zout en peper.
Heeft u de reeboktournedos graag lichtjes rosé? Laat dan het vlees aan weerszijden een vijftal minuten bakken. Afhankelijk van uw eigen voorkeur kunt u het natuurlijk een paar minuutjes langer laten bakken.
Laat de reeboktournedos na het bakken eventjes rusten en maak intussen de saus.

Voor de calvadossaus:
Giet de witte wijn, het sap van de peren en de calvados in de pan en breng aan de kook.
Voeg de room toe en meng doorheen de saus tot die de gewenste dikte heeft.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Snij de halve peertjes in schijfjes, leg ze op de reeboktournedos en overgiet met de calvadossaus.

Zeer lekker met kroketjes of aardappelkoekjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats