laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kip met druiven in witte-wijnsaus
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

    Voor het vlees:
    1 braadkip, door uw slager versneden
    50 g bakboter
    3 sjalotten
    2 soeplepels cognac
    peper en zout of kipkruiden

    Voor de witte-wijnsaus:
    2 dl witte wijn
    250 g gepelde druiven (vers of uit blik)
    20 g bloem
    20 g boter
  bereiding:
    Voor de kip:
Verhit de boter in een stoofpot.
Wrijf de stukken kip in met peper en zout of met kipkruiden en leg ze in de pot.
Laat ze vervolgens enkele minuten korsten in de boter.
Voeg de fijngehakte sjalotten toe en laat ze lichtjes kleuren.
Voeg daarna de cognac toe en flambeer.
Laat vervolgens ongeveer 45 minuten op een klein vuur stoven tot de stukken kip gaar zijn.
Haal de stukken kip uit de stoofpot en maak de witte-wijnsaus.

Voor de witte-wijnsaus:
Giet de witte wijn in het braadvocht van de kip en breng de saus terug aan de kook.
Meng de boter en de bloem tot een roux en doe die bij de saus tot ze de gewenste dikte heeft.
Doe er de gepelde druiven bij en breng de saus verder op smaak met wat peper en zout.
Leg tot slot de stukken kip in de saus.


Zeer lekker met pasta of kroketjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats