|
|
Verkruimel het brood met de noten in de foodprocessor en doe het in een kom. Verkruimel de feta. Snijd de schoongemaakte prei in de lengte in vieren en daarna in smalle boogjes. Snijd de schoongemaakte paprika in kleine blokjes. Spoel de maïskorrels af in een zeef en laat ze goed uitlekken. Doe de feta, de prei, de paprika, de maïs, de geraspte kaas, de gefruite uitjes, de peterselie, de kerrie en wat zout en peper bij het brood en meng het goed door elkaar. Voeg een heel ei en twee eierdooiers toe en meng nogmaals tot het een samenhangend mengsel is. (De eiwitten worden gebruikt om de kroketten te paneren.) Voeg een scheutje melk toe als het mengsel te droog mocht zijn. Vorm met bebloemde handen acht kroketten van het mengsel en zet ze, als ze niet meteen worden gebakken, in de koelkast.
Klop de eiwitten los in een diep bord. Doe de bloem in een tweede bord. Haal de kroketten eerst door het eiwit en daarna door de bloem. Verhit een laagje olie in de koekenpan of verhit de olie in de frituurpan. Bak de kroketten in de koekenpan in circa 8 minuten rondom bruin of frituur ze in twee porties in circa 4 minuten per portie.
Lekker met rijst of aardappelpuree en een pittige tomaten- of kerriesaus.
Tip:
In plaats van kroketten kunt u er ook "bitterballetjes" van draaien en deze als pittige snack bij de borrel serveren.
Schenk bij de kroketten een glas rode (16-18°C) of witte Vin de Pays (10-12°C) |