laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gekarameliseerde peren met warme chocoladesaus
  ingrediënten:
    voor 6 personen:

6 rijpe maar stevige handperen
100 gr (room)boter
sap van 1 citroen
100 gr lichtbruine basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
poedersuiker om te bestrooien
1 theelepel kaneel
6 bollen vanille-ijs

Voor de chocoladesaus:
100 gr bittere chocolade
50 gr lichtbruine basterdsuiker
1/4 liter slagroom
scheutje rum of cognac
  bereiding:
    Doe voor de saus de in stukjes gebroken chocolade, de suiker en de slagroom in een pan, zet op laag vuur en roer regelmatig tot de chocolade is gesmolten en het een dikke glanzende saus is. Breng op smaak met een scheutje rum of cognac en houd de saus warm. Was intussen de peren en snijd ze met de schil elk in 8 parten. Verwijder de klokhuizen. Zet twee grote koekenpannen op het vuur en verdeel er de boter over. Verdeel de parten peer over de pannen en laat ze regelmatig omscheppend een paar minuten bakken. Bedruppel de peer met het citroensap en bestrooi met de basterdsuiker en de vanillesuiker. Laat bakken tot de peren licht gekarameliseerd zijn en schep ze uit de pan in een voorverwarmde schaal om te voorkomen dat ze verbranden.


Verdeel de saus over de borden. Leg de parten peer stervormig in de saus. Schep in het midden van elk bord een bol vanille-ijs. Bestrooi de randen van het bord met poedersuiker en kaneel.


Het gerecht heeft een zoete toon en vraagt om een weelderig zoete, aromatische wijn die eveneens bij de chocolade past. Kies daarom voor een droge of medium sherry.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats