laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chocoladecake
  ingrediënten:
    Voor een langwerpige cake:

185 gr. boter
170 gr. witte basterdsuiker
2 eieren (losgeklopt)
140 gr. zelfrijzend bakmeel
100 gr. bloem
1/2 kop (= 125 ml) cacao
1 theelepel zuiveringszout
1,25 dl melk

Voor het glazuur:
30 gr gesmolten boter
2 eetlepels warm water
2 eetlepels cacao
185 gr poedersuiker
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een langwerpige bakvorm van 21 x 14 x 7 cm in met gesmolten boter of olie. Bekleed de bodem en de zijkanten met bakpapier. Klop met een mixer de boter en de suiker licht en romig. Voeg de eieren in beetjes toe; na elk beetje goed kloppen.
Schep met een metalen lepel om en om de gezeefde meelsoorten, de cacao en de melk door het botermengsel. Roer het beslag glad en schep het in de ingevette bakvorm; bovenkant gladstrijken.
Bak de cake 1 uur, tot een breinaald, waarmee u in het midden prikt, er schoon uitkomt. Laat de cake 5 minuten in de vorm rusten. Keer het om en laat hem op een rooster afkoelen.

Het Glazuur:
Meng de boter, het water en de cacao tot een glad papje. Voeg de gezeefde poedersuiker toe. Meng alle ingrediënten tot een gladde massa. Smeer het glazuur over de afgekoelde cake en bestrooi met poedersuiker.

Bewaartijd:
De chocoladecake zonder glazuur en in plastic verpakt blijft in de diepvries een maand goed.

Variant:
Gebruik voor een vollere smaak voor het glazuur 50 gr. pure chocolade in plaats van cacao en water. Meng de chocolade en de boter in een vuurvaste kom. Smelt de chocolade au bain marie. Meng het chocolademengsel en de poedersuiker tot een gladde massa. Smeer die over de afgekoelde cake en garneer het eventueel met witte chocoladekrullen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats