Sint Jacobsvruchten op gesmoord witloof met korian |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
8 grote St jacobsvruchten
4 stronkjes witloof
1/2 elp vetstof
enkele korianderkorrels
150 ml visbouillon
50 ml halfvette room
peper (molen)
gehakte peterselie
maizena |
|
bereiding: |
|
|
Laat St Jacobsvruchten ontdooien en snijd witloof in kleine stukjes
Laat witloof kleuren in vetstof en doe er wat peper op
Doe er eventueel wat water bij (mag niet aanbakken)
dek af met aluminiumfolie en laat 10 min stoven op zacht vuurtje
Doe visbouillon in andere pan
Doe enkele korianderkorrels erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en pocheer de St Jacobsvruchten 2 à 3 minuten (let op het vocht mag niet meer koken !!)
Haal de St Jacobsvruchten eruit en bewaar ze warm onder aluminiumfolie
Neem 100 ml bouillon en doe er de halfvette room bij en bind met maïzena express
Schik witloof op warm bord
leg St Jacobsvruchten erop, napeer met wat saus en versier |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |