laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Langoustinesoep met kerrie
  ingrediënten:
    Voor 6 personen:

1 kg langoustines
1 grote ui
1 teentje knoflook
1 kruidentuiltje
1 groot glas droge witte wijn
1 eetlepel maïszetmeel
4 koffielepels kerriepoeder
kervel
zout
peper
  bereiding:
    Breng 2 liter water in een kookpan aan de kook en doe er de gepelde ui, het gepelde knoflookteentje en het kruidentuiltje in. Laat 10 minuten koken. Doe er de langoustines bij en laat 3 minuten koken. Haal de langoustines met een schuimspaan uit de bouillon en laat ze uitlekken. Pel de langoustines en hou de staartjes apart. Stamp de koppen en schalen min of meer fijn in een vijzel. Doe ze terug in de bouillon. Zet het vuur hoger en laat alles 20 minuten inkoken. Giet de bouillon door een fijne zeef en wrijf met een houten lepel al het vocht uit het gruis van de langoustineschalen.
Leg 6 langoustinestaartjes opzij en doe de rest in de bouillon. Giet er de witte wijn bij en mix alles tot een homogene massa. Giet de soep in een kookpan en breng langzaam aan de kook.
Los het maïszetmeel op in een beetje soep en giet het onder voortdurend roeren in de kookpan. Voeg er de kerrie bij en meng goed. Laat 5 minuten zachtjes koken op een matig vuur. Pluk enkele kervelblaadjes van de takken en hak ze fijn.
Verdeel de soep over de borden. Leg in elk bord een langoustinestaartje. Bestrooi met de kervel.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats