laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Langoustines “rechttoe rechtaan”
  ingrediënten:
    Afhankelijk van het aantal gasten:

4 grote of 6 kleine langoustines per persoon
1 of 2 doosjes lichte room
2 of 3 citroenen
1 bosje kervel
  bereiding:
    Pers de citroenen uit. Vermeng het sap met de room en breng op smaak met peper en zout. Hak een ruime hoeveelheid kervel fijn en voeg die bij de saus. Giet de saus in een kom en zet ze weg tot de langoustines worden opgediend.
Breng in een grote kookpan ruim water met wat zout aan de kook. Doe er de langoustines in en laat ze 2 tot 3 minuten koken, afhankelijk van de grootte. Roer regelmatig om zodat alle kreeftjes gelijkmatig garen. Giet de langoustines af.
Leg een mooi servet op een schotel en maak een torentje met de langoustines.
Dien lauw of koel op, maar zeker niet ijskoud.

U kunt de saus wat pittiger maken met een beetje mosterd, of u kunt ze wat kleur geven met een lepeltje ketchup of tomatenpuree.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats