Bavarois met mascarpone en pure chocolade |
|
ingrediënten: |
|
|
3 eigelen
3 eiwitten
5 soeplepels suiker
2 kopjes sterke koffie
500 gr mascarpone
4 soeplepels amaretto
Cacaopoeder
2 blaadjes gelatine
4 soeplepels room
100 gr pure chocolade |
|
bereiding: |
|
|
Klop de eiwitten stijf met de helft van de suiker.
Klop de eigelen op met de andere helft van de suiker.
Warm de amaretto en de koffie op een zacht vuurtje op.
Laat de blaadjes gelatine weken in water en voeg ze bij de hete koffie en amaretto.
Meng de mascarpone onder het eigeel en meng er daarna de gelatinebereiding onder. Meng er dan de eiwitten onder.
Stort alles in een vorm. Laat een nacht rusten.
Warm de room op met de chocolade en serveer met de bavarois.
Berstrooi met cacaopoeder |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|