laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 mascarponeroom met makaronkoekjes
  ingrediënten:
    1,2 dl melk,
1 dl room,
125 gr mascarpone,
3 eidooiers,
4 eetl. suiker,
1 vanillestokje,
2 kiwi's of ander zacht fruit,
8 makaronkoekjes.
  bereiding:
    Klop de eidooiers samen met de suiker tot een luchtige massa.
Breng de melk aan de kook,samen met het in twee gespleten vanillestokje.Giet de kokende melk bij de eidooiers en de suiker en roer goed om met een houten lepel.
Giet alles terug in de kookpan en laat al roerend binden op een matig vuur.(Opgelet het mag niet meer koken).
Plaats de kookpan in koud water zodat de vanilleroom snel kan afkoelen.
Schik telkens 3 kiwischijfjes op de bodem van 4 champagne- of wijnglazen.
Haal het vanillestokje uit de afgekoelde vanilleroom en schraap met een mes de vanille los.Roer die door de room.Meng er ook de mascarponeroom onder.
Verdeel het mengsel over de glazen en plaats gedurende 4 uur in de diepvriezer.

Haal de glazen een half uur op voorhand uit de vriezer.Versier ze met verkruimelde makaronkoekjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats