|
|
Voor de kwartels :
Kruid de kwartels met een beetje peper en zout.
Omwikkel ze met een reepje vers spek en steek er een cocktailprikker doorheen zodat het spek niet loskomt tijdens het bakken.
Laat vervolgens een klontje boter smelten in een pan en bak de kwartels gedurende een half uurtje gaar met het deksel op de pan.
Neem de kwartels uit de pan als ze gaar zijn en maak de feestsaus.
Voor de feestsaus :
Laat opnieuw een klontje boter smelten in de pan en doe er de gesnipperde ui en de currypoeder bij.
Laat de gesnipperde ui lichtjes fruiten.
Voeg dan de bloem toe en overgiet met gevogeltebouillon, cognac en het sap van de abrikozen.
Laat de saus inkoken tot ze de gewenste dikte heeft en breng ze op smaak met peper en zout.
Snijd de abrikozen in kleine blokjes, meng ze doorheen de saus en laat nog enkele minuten meeprutellen.
Zeer lekker met wilde rijst. |