|
|
|
Hindefilet met saus van rode aalbesen |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 2 personen
2 roze sjalotten
25 g boter
2 hindesteaks (+/- 150 g per stuk)
2,5 cl jenever
5 cl rode wijn
10 cl wildfond
100 g bosbessen
1 EL gelei van rode aalbessen
sprietjes bieslook
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Neem een pan met antiaanbaklaag en laat de gehakte sjalotten, gekruid met peper en zout, 5 min. lichtjes bruinen in de boter. Zet de sjalotten opzij en braad de hindefilets 2 à 3 min. per kant. Houd ze warm in de oven op stand 5 (150° C). Blus de pan met de jenever en de wijn. Breng aan de kook. Voeg er de sjalotten, de wildfond, de bosbessen en de gelei toe. Laat 5 min. sudderen op een zacht vuur. Schik de hindefilets met de saus op warme borden en versier met het bieslook.
wijntip
Een rood wijntje past hier uitstekend bij v.b. Château Anthonic 2002, Cru Bourgeois, Moulis A.C., |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|