laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hindefilet met saus van rode aalbesen
  ingrediënten:
    voor 2 personen

2 roze sjalotten
25 g boter
2 hindesteaks (+/- 150 g per stuk)
2,5 cl jenever
5 cl rode wijn
10 cl wildfond
100 g bosbessen
1 EL gelei van rode aalbessen
sprietjes bieslook
peper en zout
  bereiding:
    Neem een pan met antiaanbaklaag en laat de gehakte sjalotten, gekruid met peper en zout, 5 min. lichtjes bruinen in de boter. Zet de sjalotten opzij en braad de hindefilets 2 à 3 min. per kant. Houd ze warm in de oven op stand 5 (150° C). Blus de pan met de jenever en de wijn. Breng aan de kook. Voeg er de sjalotten, de wildfond, de bosbessen en de gelei toe. Laat 5 min. sudderen op een zacht vuur. Schik de hindefilets met de saus op warme borden en versier met het bieslook.

wijntip
Een rood wijntje past hier uitstekend bij v.b. Château Anthonic 2002, Cru Bourgeois, Moulis A.C.,
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats