laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Struisvogelbiefstuk met gemberboter
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

75g zachte boter
2cm gemberwortel
3 eetlepels gehakte bieslook
1 eetlepel sambal badjak
4 struisvogelbiefstukjes
peper
zout
gemalen komijn
  bereiding:
    Doe 50 gram van de boter in een kom en roer deze los. Schil het stukje gemberwortel en rasp deze boven de kom met de boter. Roer er dan de bieslook, sambal, wat zout en peper door. Vorm van de boter een rolletje en verpak deze in plastic folie. Leg het rolletje 1 uur in de koelkast of 20 minuten in de vriezer, zodat het stevig wordt. Bestrooi de biefstukjes met wat peper, zout en gemalen komijn. Verhit de rest van de boter in een pan en bak hierin de biefstukjes in ongeveer 8 minuten aan beide kanten mooi bruin. Leg de biefstukjes op een schaal.
Haal de gemberboter uit de koelkast, verwijder het folie en snijd de boter in 8 plakjes. Leg op elk biefstukje 2 plakjes boter.
Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats