|
|
|
Gefrituurde gambas met een sausje van passie |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
2 grote, bloemige aardappelen
1 ei
olijfolie
5 gekonfijte tomaten
4 takjes basilicum
2 sjalot
zout en peper
1 tl citroensap
20 snij- of sperziebonen
6 gamba's
2 mango's
coulis van passievruchten |
|
bereiding: |
|
|
Schil de aardappelen, rasp ze in fijne reepjes, spoel ze af en droog ze. Snij de boontjes, mangos, verse en gekonfijte tomaten in blokjes. Voeg er peper, zout, olijfolie en de versnipperde sjalotjes aan toe.
Klop het ei op. Leg de gepelde gambas in het losgeklopte ei. Kleef de aardappelreepjes rond de gambas en frituur ze goudgeel (180°; 5 min.). Dresseer de versneden groenten en de mangos op een bord. Leg daarop de gebakken gambas.
Meng nu de ingrediënten voor het sausje van passievruchten en versier hiermee het bord.
Tip:
Als extra sausje kan je wat mayonaise mixen met verse basilicum. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|