laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mechelse koekoekroulade
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

  1 Mechelse koekoek,
  150 g boschampignons,
  150 g witte champignons de Paris,
  2 el broodkruim
  1 eiwit,
  2 el gehakte peterselie,
  1 theelepel tijm,
  1 sjalot,
  1 teentje look,
  2 dl champagne,
  1 dl kippenfond,
  50 g boter,
  zout en peper
  bereiding:
    Verwijder de bouten van de kip.Snijd voorzichtig de borsten los van het karkas, zodat ze aaneen blijven. (of vraag het aan de poelier).
Hak de champignons grof.(bewaar de mooiste voor de garnituur) Verwijder het vlees van de kippenbouten en hak het fijn.Stoof de sjalotten aan in een klontje boter, voeg er de champignons bij en laat nog 3 minuten verder stoven.Roer er de kruiden en het kippengehakt,(van het vuur af) bij.Roer er het broodkruim en het eiwit door.Leg de kippenborsten met het vel naar beneden en verdeel het champignonmengsel op de kip.Rol de kip op tot een dikke worst en houdt het dicht met een stuk keukenkoord.
Schik in een braadslee en gaar 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.Verwijder de kip van de braadslee en houd het warm. Deglaceert de braadslee met champagne, voeg er de kippenfond bij en laat tot de helft inkoken.Bindt de saus met een klontje koude boter.Bak de overgebleven champignons, in plakjes gesneden, in hete boter en dien ze op met de kip, in plakjes gesneden en de saus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats