laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Quartier Lapin
  ingrediënten:
    Konijn met knoflook


voor 4 personen:

250 gram bacon (aan één stuk)
1 1/2 dl. kippenbouillon
1 1/2 kilo konijn (in stukken)
1 snufje peper
12 teentjes knoflook
3 eetlepels olijfolie
1 snufje zout
  bereiding:
    Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de konijn en de bacon op een hoog vuur in ca 10 minuten rondom bruin aan. Voeg 6 ongepelde teentjes knoflook toe en temper het vuur. Laat alles 5 minuten met de deksel op de pan stoven. Keer de konijndelen en bestrooi ze met peper en zout. Laat alles 10 minuten met de deksel op de pan stoven. Pel intussen de rest van de knoflook en halveer ze in de lengte. Neem de konijndelen en de bacon uit de pan en fruit de gepelde knoflook al omscheppend 2 minuten in het bakvet.
Leg de konijndelen en de bacon terug in de pan en stoof alles in ca. 2 uur helemaal gaar. Neem de konijndelen en de bacon uit de pan, snijd ze in stukken en houd ze warm. Neem de ongepelde knoflook uit de pan en
verwijder de velletjes. Voeg de bouillon en de knoflook aan het stoofvocht toe en breng alles aan de kook. Pureer het mengsel met een staafmixer tot een mooie saus en breng hem op smaak met peper en zout. Verdeel het vlees over de borden en lepel er wat saus over. Lekker met gefrituurde aardappelkroketjes en spruitjes.

Tip:
Kook spruitjes met een beetje zout beetgaar en giet ze af. Verwarm ze kort met 1 dl. slagroom en versgemalen peper
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats