laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lapin à la Jean
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

6 gehalveerde tenen knoflook
1 tam konijn (ca.850 gram, verdeeld in 3 stukken)
2 el olie
3 el tomatenpuree
1 takje gedroogde rozemarijn
peper
1 1/2 dl. droge witte wijn
2 el kappertjes
250 gram uien
zout
1 laurierblad
1 takje gedroogde tijm
14 olijven
  bereiding:
    Spoel de konijndelen onder de kraan en dep ze goed droog. Bestrooi het vlees met wat zout en peper. Spoel de olijven af (eveneens droog deppen). Ontpit de olijven en snijd ze in dikke plakken. Verhit de olie in een braadpan met een antie-aanbaklaag. Braad daar de stukken konijn aan weerskanten in ca. 10 minuten licht bruin. Verkruimel de tijm en rozemarijn. Voeg vervolgens de tijm, rozemarijn, laurierblad, knoflook en uien aan het vlees toe. Roer het geheel goed door elkaar en laat het nog 5 minuten op het vuur staan tot het vlees bruin gekleurd is. Roer er de wijn en tomatenpuree doorheen en breng het geheel aan de kook. Leg dan een deksel op de pan en laat de inhoud op een laag vuur 30 minuten stoven. Voeg de olijven en kappertjes toe en laat de saus nog 15 minuten inkoken tot de stukken konijn ermee bedekt zijn. Schep het geheel tussentijds geregeld om. Schik de stukken konijn in een ondiepe schaal en dien meteen op. Serveer daarbij aardappelkroketten, St. Remy stoofperen en gestoofde Chinese kool.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats