laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bijzonder varkenshaasje
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    zout
    50 gram rauwe ham
    100 gram gorgonzola of danish blue
    50 gram boter
    500 gram varkenshaasjes
    peper
  bereiding:
    Dep de varkenshaasjes droog met keukenpapier en wikkel ze in plastic folie.
Laat de haasjes ca 10 min. opstijven in het vriesvak.
Snijd ondertussen de gorgonzola of Danish Blue in reepjes en omwikkel de reepjes met rauwe ham: maak er stevige pakketjes van.
Neem de haasjes uit het vriesvak en maak met een scherp mes diepe inkepingen in het vlees.
Stop in elke opening een ham-kaas-pakketje. Bestrooi het vlees met zout en peper.
Verhit de boter in een braadpan en schroei de varkenshaasjes in 20 min. gaar.
Lekker met sperzieboontjes, worteltjes, ananas en aardappelkroketten.

Tip:
Kruid de varkenshaasjes ook eens met zout, peper en kerriepoeder en maak de saus af met sausverrijker. Garneer met uitgelekte stukjes ananas en serveer met rijst - Lekker en een tikje exotisch.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats