|
|
|
jerryke's gestoofde ribbetjes |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
6 vleesribben doorgekapt,
2 ajuinen in ringen gesneden,
3 laurierblaadjes,
3 kruidnagels,
200 ml azijn,
400 ml water,
6 soeplepels Luikse siroop,
klontje bakboter,
peper en zout,
1 soeplepel oxo,
3 klontjes suiker,
wat sausbinder. |
|
bereiding: |
|
|
Bestrooi de ribbetjes met peper en zout. Bak de ribbetjes aan in de boter in een hoge pot, en laat ze aan weerszijden mooi bruin worden. Als alle ribbetjes gebakken zijn ze in de pot mooi verdelen, daar dan de azijn, het water, de suikerklontjes, de laurier, de kruidnagels,de oxo, de Luikse siroop en de ajuinen op doen. Laat alles op een zacht vuur ongeveer 45 minuten pruttelen, als de ribbetjes gaar zijn de saus binden met wat sausbindmiddel. Lekker met puree of frietjes en salade. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|