laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Brussels grondwitloof met ravioli in paddestoelens
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

12 mini witloofjes (uit de volle grond)
12 raviolivellen
150 g shii-take's
150 g oesterzwammen
150 g witte champignons
1 sjalot
1 dl truffelsap,
1 citroen,
1 dl hazelnotenolie
enkele wolkjes pom-pom champignon
20 g truffels (als versiering)
nootmuskaat
  bereiding:
    De witloofjes laten garen in een scheutje water en citroen, lichtjes gekruid met nootmuskaat, peper en zout. Van de shiitake, oesterzwam en gehakte sjalot een champignonduxelle maken. Het geheel in de blender mixen en lichtjes bijkruiden. De ravioli met deze duxelle vullen. De witte champignons in dobbelsteentjes snijden. Het witloof in een scheutje hazelnotenolie bakken. De gevulde ravioli pocheren. Het witloof warm houden en de pan blussen met de truffeljus. Een scheutje citroensap en hazelnotenolie toevoegen. De warme vinaigrette over het witloof en de ravioli gieten. Vervolgens de champigondobbelsteentjes errond strooien en versieren met de wolkjes pom-pom en truffelschijfjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats