 |
|
 |
Hongaarse kipschotel |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
3 (tros)tomaten
2 eetlepels olijfolie
50 g gerookte spekblokjes
1 grote ui, grof gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 eetlepel pikante paprikapoeder
1 schaal kipbraadsticks (ca. 400 g )
2 zoete puntpaprika's, in reepjes
1 theelepel gedroogde tijm
125 ml kippenbouillon (van 1/4 tablet) |
|
bereiding: |
|
|
Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
In braadpan olie verhitten en spekblokjes uitbakken.
Ui en knoflook erdoor scheppen en in 3-4 min. zachtjes glazig bakken.
Paprikapoeder erover strooien.
Braadsticks door uimengsel scheppen en nog 5 min. bakken. Af en toe omscheppen.
Tomaat, paprika en tijm aan kip toevoegen en 1 min. meebakken.
Zout en peper naar smaak erover strooien en bouillon toevoegen.
Met deksel op pan kip in 15-20 min. zachtjes gaarstoven.
Lekker met gekookte aardappels, zure room en een groene salade met sperziebonen.
per persoon : 205 Kcal |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|