|
|
Sjalotjes pellen en fijn snipperen. Limoen schoonboenen en dunne reep van groene schil afsnijden. Limoen uitpersen. Spinazie en postelein schoonmaken, wassen en goed laten uitlekken. Groenten en kruiden heel fijnhakken.
In (braad)pan boter verhitten. Palingmootjes in enkele minuten lichtbruin bakken. Bloem erover strooien en erdoor roeren. Sjalotjes toevoegen en ca. 2 minuten zachtjes bakken.
Groenten, kruiden en limoenschil toevoegen en ca. 2 minuten zachtjes stoven. Wijn, 1 eetlepel limoensap en ca. 4 eetlepels water erbij gieten.
Paling in ca. 6 minuten zachtjes gaar stoven. Paling uit pan nemen en in voorverwarmde schaal leggen.
Limoenschil verwijderen. Eierdooiers loskloppen met ca. 3 eetlepels stoofvocht. Dooiermengsel door stoofvocht roeren en al roerend verwarmen tot mooi gebonden saus ontstaat, niet laten koken.
Saus over paling schenken. Lekker met gekookte aardappels of geroosterd brood besmeerd met boter.
Tip:
In Belgiƫ gebruikt men vaak zuring in de saus, een kruidachtige groente met een fris zure smaak. In de lente kunt u die prima vervangen door verse postelein.
per persoon : 470 Kcal |