laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Paling in het groen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

2 sjalotjes
1/2 limoen
75 g spinazie
50 g postelein
10 takjes peterselie
20 sprietjes bieslook
6 takjes dille
10 takjes kervel
8 takjes dragon
4 takjes selderij
40 g boter of margarine
2 pakjes ontvelde palingmootjes (a 250 g)
2 eetlepels bloem
1 dl droge witte wijn
2 eierdooiers
zout
(versgemalen) peper
  bereiding:
    Sjalotjes pellen en fijn snipperen. Limoen schoonboenen en dunne reep van groene schil afsnijden. Limoen uitpersen. Spinazie en postelein schoonmaken, wassen en goed laten uitlekken. Groenten en kruiden heel fijnhakken.


In (braad)pan boter verhitten. Palingmootjes in enkele minuten lichtbruin bakken. Bloem erover strooien en erdoor roeren. Sjalotjes toevoegen en ca. 2 minuten zachtjes bakken.
Groenten, kruiden en limoenschil toevoegen en ca. 2 minuten zachtjes stoven. Wijn, 1 eetlepel limoensap en ca. 4 eetlepels water erbij gieten.
Paling in ca. 6 minuten zachtjes gaar stoven. Paling uit pan nemen en in voorverwarmde schaal leggen.
Limoenschil verwijderen. Eierdooiers loskloppen met ca. 3 eetlepels stoofvocht. Dooiermengsel door stoofvocht roeren en al roerend verwarmen tot mooi gebonden saus ontstaat, niet laten koken.
Saus over paling schenken. Lekker met gekookte aardappels of geroosterd brood besmeerd met boter.

Tip:
In Belgiƫ gebruikt men vaak zuring in de saus, een kruidachtige groente met een fris zure smaak. In de lente kunt u die prima vervangen door verse postelein.


per persoon : 470 Kcal
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats