laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mosselen in tomatensaus
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

2 kg mosselen
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel olie
1 gedroogd chilipepertje
1 blik tomatenblokjes
2 theelepels paprikapoeder
½ dl rode wijn
peper, zout
2 bosuitjes
  bereiding:
    Was de mosselen en verwijder kapotte en hele zware exemplaren en mosselen die wijd open blijven staan en na een tik zich niet sluiten.
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Verkruimel het pepertje er boven uit. Voeg de tomatenblokjes toe met het paprikapoeder en de wijn en laat de saus even pruttelen. Maak de saus op smaak met peper en zout.
Doe de mosselen in de saus en kook ze op hoog vuur 8-10 minuten tot de schelpen open zijn. Was de bosuitjes en snijd ze in ringen. Verwijder ongeopende mosselschelpen. Strooi de bosui er over.



Lekker met sperziebonen en brood.


per persoon : 270 Kcal
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats