Baskisch groentegerecht met ham en ei |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
1 aubergine
zout
1 ui
1 rode en 1 gele paprika
1 courgette
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook
peper
1 theelepel gedroogde tijm
50 gram rauwe ham
2 eieren |
|
bereiding: |
|
|
Maak de aubergine schoon en snijd hem in plakken. Bestrooi de plakken met zout en laat dit 10 minuten staan.
Maak de rest van de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de paprikas in repen en de courgette in plakken. Dep de plakken aubergine met keukenpapier droog.
Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig.
Pers het teentje knoflook er boven uit. Voeg de andere groente toe met peper, zout en tijm en stoof de groente op klein vuur langzaam gaar.
Snijd de rauwe ham in reepjes en schep ze door de groente.
Breek de eieren op de groente en laat ze stollen.
Lekker met aardappelen.
per persoon : 250 Kcal |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|