Oesterzwammen op een slabedje |
|
ingrediënten: |
|
|
- 150 g oesterzwammen
- 2 cl olijfolie (extra vierge)
- peper
- kruidenzout
- 0.5 krop krulandijvie
- 150 g rode krulsla
- 2 stronkjes witloof
- 1 sjalot
- 6 eetlepels saffloerolie
- 2 cl azijn
- 0.5 eetlepel mosterd
|
|
bereiding: |
|
|
Maak een vinaigrette: meng de azijn met de mosterd, peper en het zout. Voeg al roerend de saffloerolie erbij. Snipper het sjalotje en voeg het bij de vinaigrette. Was de andijvie en de rode sla en scheur de blaadjes wat kleiner. Snij het witloof. Schik de rauwe groenten op de bordjes. Overgiet de salade kort voor het serveren met de vinaigrette. Maak de oesterzwammen schoon. Verwarm de olijfolie en bak de oesterzwammen enkele minuten op een hoog vuur. Bestrooi ze met versgemalen peper en zout. Serveer de warme oesterzwammen op het slabedje. Smakelijk ! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|