laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Oesterzwammen op een slabedje
  ingrediënten:
   


  • 150 g oesterzwammen
  • 2 cl olijfolie (extra vierge)
  • peper
  • kruidenzout
  • 0.5 krop krulandijvie
  • 150 g rode krulsla
  • 2 stronkjes witloof
  • 1 sjalot
  • 6 eetlepels saffloerolie
  • 2 cl azijn
  • 0.5 eetlepel mosterd
  bereiding:
    Maak een vinaigrette: meng de azijn met de mosterd, peper en het zout. Voeg al roerend de saffloerolie erbij. Snipper het sjalotje en voeg het bij de vinaigrette. Was de andijvie en de rode sla en scheur de blaadjes wat kleiner. Snij het witloof. Schik de rauwe groenten op de bordjes. Overgiet de salade kort voor het serveren met de vinaigrette. Maak de oesterzwammen schoon. Verwarm de olijfolie en bak de oesterzwammen enkele minuten op een hoog vuur. Bestrooi ze met versgemalen peper en zout. Serveer de warme oesterzwammen op het slabedje. Smakelijk !
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats