laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pasta Kirri
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

bussel verse schorseneren of anders diepvries
1 groene kool middelmaat
pot basilicum
rucola
verse lookbol
stuk parmesaan
goede olijfolie
4 sneetjes bacon, 3 a 4 mm dik gesneden
600 gr. kippefilet
pijnboompitten
vers broodkruim
gedroogde tomaatjes
provencaalse kruiden ( anders gedroogde tijm en rozemarijn)
500 gr. Tagliatelli of tortelinni
  bereiding:
    Kippefilets op blokjes snijden (gaat het best in half bevroren toestand, dan heb je mooie blokjes) vervolgens bakken, peper en zout, en opzij zetten.
Groene kool in 4 snijden, lelijke bladeren, nerven en stronk verwijderen. De rest in reepjes snijden. Blancheren (dus in kokend water doen voor 1,5 min) dan dadelijk onder ijskoud water spoelen voor de groene kleur en opzij zetten in zeef om uit te lekken. Verse schorseneren in stukjes van 5 cm. eerst beetgaar koken, koud spoelen, uitlekken, dan tot heel lichtbruin fruiten in de pan van de kip, zodat niets verloren gaat van de kipaanbaksels , eventueel wat olie toevoegen(diepvriesschorseneer kan dadelijk gebruind worden zonder koken). Bij kippeblokjes voegen. In dezelfde pan de groene kool in een beetje olie even aanbakken (verhoogt de smaak). Bij schorseneren en kip voegen. Bacon in kleine blokjes snijden, krokant bakken. In een apart kommetje bewaren. Flink wat pijnboompitten roosteren in zelfde pan, dan bij bacon voegen. Een paar boterhammen verkruimelen (moet niet te fijn zijn) en het kruim krokant bakken in wat olijfolie. Bij de bacon en pitten voegen.
Vervolgens pesto maken: parmesaan raspen, samen met pijnboompitten en bijna alle blaadjes van een pot basilicum plus 3 teentjes look en olijfolie mixen. Mag een dikke puree zijn.
Dit alle kan een tijd op voorhand klaargemaakt worden. Tegen etenstijd pasta koken, afgieten en dadelijk pesto ondermengen. Flink met de zwarte pepermolen erover. De kool, schorseneren, kip en de helft van het bacon-pijnboom-broodkruimmengsel erdoor scheppen en bestrooien met provencaalse kruiden (op het vuur zodat alles kan doorwarmen). In diepe voorverwarmde borden scheppen. De rest van de bacon, kruim enz erover strooien, versieren met wat stukjes gedroogde tomaat, rucola en basilicumblaadjes. Met de pepermolen nog eens over de rand van het bord. Extra parmesaan afzonderlijk opdienen.

Het lijkt misschien veel werk, maar dat valt heus mee. Restjes kunnen gemakkelijk opgewarmd worden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats