laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Groentenratatouille
  ingrediënten:
    2 middelmatige courgettes (de hele grote zijn niet zo lekker)
1 grote venkelknol
1 grote rode paprika
1 grote aubergine
1 grote ui
Blikje tomatenstukjes
Enkele teentjes look
2 sjalotjes
2 tomaten
klein rood spaans pepertje
puree van gedroogde tomaten
olijfolie
zwarte peper
tijm en rosemarijn
Vloeibare acaciahoning (geen andere soort), bij gebrek hieraan eventueel rijst- of haverstroop. Niet proberen met suiker, dat is te zoet en te vlak van smaak.
  bereiding:
    Courgettes, aubergine en ook de paprika dun schillen, tomaten pellen, zaadjes eruit. (je kunt de paprika ook roosteren en dan ontvellen, maar in dit gerecht maakt het niet veel uit.
De ui en paprika t! amelijk fijn en de sjalotjes heel fijn snijden. Als eertse in de pan met olijfolie eventjes aanstoven. Dan de rest (behalve de tomaten) in grove stukken (2 a 3 cm diameter) erbij voegen. Goed aanstoven, de teentjes look erbij, de verse tomaten op stukjes en een half blikje van de andere tomaten erbij. Het geheel mag niet te nat zijn, het is geen soep. Pepermolen (zwarte)erover, het spaans pepertje (of een half als het niet te pikant mag zijn) heel, heel fijn snijden en bijvoegen. Veel tijm en rozemarijn instrooien, eventueel een beetje groentebouillon in de vorm van een blokje of poeder (liever te weinig dan teveel, kan achteraf nog aangevuld worden) en 2 koffielepels gedroogde tomatenpuree. Beetgaar laten stoven. Op het laatste een flinke eetlepel acaciahonong bijvoegen. De bedoeling is dat je een combinatie krijgt van zuur (tomaten), zoet en kruidig. De boventoon moet lichtjes zoet zijn. Dus proeven is d! e boodschap en eventueel wat meer honing, gedroogde omaten, peper of zout bijvoegen.
Ook kinderen lusten dit meestal graag bvb. met spagetti, met kip of als vulling in een lasagne. Het past ook goed bij vis zoals lotte of kabeljauw en zelfs koud op de boterham is het heel lekker.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats