|
|
|
Eikenbladsalade met kippenlevertjes |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
3 eetlepels olijfolie
300 g koolraap, in reepjes
1 theelepel gedroogde salie
100 ml kippenbouillon (van tablet)
4 kippenlevers (ca. 150 g)
4 plakken rundrookvlees
2 eetlepels balsamicoazijn
100 g eikenbladslamelange
50 g roquefort (blauwaderkaas), verbrokkeld |
|
bereiding: |
|
|
In wok 2 el olie verhitten en koolraap 5 min. op hoog vuur roerbakken.
Koolraap bestrooien met peper en salie.
Bouillon erbij schenken en koolraap afgedekt op laag vuur beetgaar laten sudderen, af en toe roeren. Van kippenlevers wit eraf snijden, bestrooien met peper en op plak rookvlees leggen.
Rookvlees oprollen en vaststeken met cocktailprikker.
In koekenpan met antiaanbaklaag 1 el olie verhitten.
Kippenleverrolletjes in 10 min. rondom gaarbakken, uit pan nemen en bakvet afblussen met balsamicoazijn.
Kippenlever voorzichtig in plakken snijden.
Eikenbladsla, koolraap en plakken kippenlever over vier borden verdelen.
Bakvet van kippenlever erover druppelen.
Salade met roquefort bestrooien.
Tip :
Kippenlever bevat veel foliumzuur en zit boordevol vitamine A. Het is een goede bron van zink.
per persoon : 165 Kcal |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|