laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aalsterse Vlaai Anders
  ingrediënten:
    l liter volle merlk
150 gr buine suiker
150 perperkoek of honingkoek ( beide zonder suiker !!)
150 gr speculoos
zwarte kandijstroop
nootje boter.
  bereiding:
    Peperkoek en speculoos in kleine stukken snijden. Oven voorverwarmen op 180°, vorm invetten met nootje boter en klaarzetten ( ik gebruik altijd stenen ovalen vorm)In ruime diepe kookpan melk en buine suiker op klein pitje laten lauwwarm worden. Dan peperkoek en speculoos toevoegen. Vuur ietsje hoger zetten en beginnen met roeren, altijd maar roeren tot de gewenste dikte van de brij. Opgelet roeren kan tot 18 minuten duren en is een must zodat de fond niet gaat aankleven.
Brij in de vuurvaste vorm gieten . Kandijstroop in fijn lintje enkele keren over oppervlakte heen en weer gieten en dan de oven in gedurende een 50 tal minuten (ik heb een oven met circulatielucht.
Vlaai in vorm laten afkoelen. Eens goed koud kan je in de ovalen vorm er zo de gewenste plakken gemakkelijk uitsnijden.

Tip:
verpak de vlaai in alufollie,daarrond cellofaan en en kleurig lintje en je hebt een kadootje dat heel persoonlijk is en door lekkerbekken bijzonder gewaardeerd wordt.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats