laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gewone’ zelfgemaakte worstenbroodjes
  ingrediënten:
    voor 20 stuks
1 kg gehakt
1/2 kg bloem
35 g gist
10 g zout
75 g boter
20 g basterdsuiker
2,50 dl melk
1 eidooiers
  bereiding:
    Doe in steelpannetje de gist en een deel van de melk en verwarm dit tot de gist vloeibaar is geworden. Vermeng de bloem met zout en doe dit in een kom. Maak hier een kuiltje in en giet beetje voor beetje het gist/melkmengsel in het kuiltje. Kneed ondertussen goed. Snijd boter in blokjes. Voeg suiker, boter en rest van de melk aan het deeg toe. Kneed het deeg en laat een paar maal rusten. Dek af met een in heet water gespoelde en uitgewrongen doek.

Maak van het deeg veertig bolletjes. Rol elk bolletje uit en doe het gehakt erin. Rol het worstenbroodje daarna dicht en bestrijk het met de geklopte eidooiers. Bak de worstenbroodjes in een voorverwarmde oven op 200° C in ca 30 minuten goudbruin en gaar.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats