laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 foie gras de canard à la tomate de Marmande
  ingrediënten:
    voor 4 personen.

1 verse eendelever(of ganzelever) van ongeveer 600gr,
1 kg gepelde en ontpitte tomaten,
eendevet of druivepitolie,
peper & zout,
tijm,
suiker,
1 knoflookteentje,
1 sjalot.
  bereiding:
    De foie gras(eendelever)kuisen, ttz de adertjes eruit halen met een heel fijn keukenmes. Een beetje vet of olie laten warmen in een gietijzeren kookpot. De eendelever hierin doen en laten sudderen gedurende 15 à 20 minuten. Kruiden met peper en zout en een beetje suiker.
De eendelever eruit halen en bewaren.
De kookpot ontvetten. Daarna het fijngesneden sjalotje samen met het fijngehakte teentje look en de tijm in de kookpot doen. De tomaten toevoegen en een mespuntje suiker. Peper & zout en dit laten sudderen op een zacht vuur gedurende 10 minuten. De eendelever erbij voegen en verder laten sudderen nog een 5à7 minuten.
De eendelever eruit halen, in schijven snijden en opdienen met de tomatensaus.
Lekker met stokbrood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats