laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde kalfsoester
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

    75 gram zongedroogde tomaten
    zout
    2 eetlepels crème fraîche
    peper uit de molen
    40 gram boter
    2 teentjes knoflook
    2 eetlepels gesneden gember
    4 blaadjes basilicum (of ½ theelepel gedroogde)
    1/2 dl. witte wijn
    4 kalfsoester à 150 gram
  bereiding:
    Pel en snipper de knoflook. Snijd de zongedroogde tomaten en de basilicum fijn. Schep de knoflook, de tomaten, de basilicum en de gember goed door elkaar. Snijd de kalfsoesters in, zodat er en buideltje ontstaat. Vul de kalfsoesters met het tomatenmengsel en steek ze dicht met een cocktailprikker. Smelt de boter in een koekenpan, bestrooi het vlees met peper en bak ze ± 8 minuten om en om. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Schenk een ½ dl. warm water en de wijn voorzichtig langs de rand van de pan bij het bakvet (pas op voor spatten en bruisen). Voeg de crème fraîche toe en roer met een vork de aanbaksels los van de bodem. Laat de saus iets inkoken tot hij gaat binden en voeg peper en zout naar smaak toe. Bestrooi het vlees met zout naar smaak. Lekker met gekookte sperziebonen en gefrituurde Pommes Parisiennes. Lepel wat van de gezeefde saus erover en serveer de rest apart erbij.

Een mooie rode Italiaanse wijn smaakt hier uitstekend bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats