|
|
Pel en snipper de knoflook. Snijd de zongedroogde tomaten en de basilicum fijn. Schep de knoflook, de tomaten, de basilicum en de gember goed door elkaar. Snijd de kalfsoesters in, zodat er en buideltje ontstaat. Vul de kalfsoesters met het tomatenmengsel en steek ze dicht met een cocktailprikker. Smelt de boter in een koekenpan, bestrooi het vlees met peper en bak ze ± 8 minuten om en om. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Schenk een ½ dl. warm water en de wijn voorzichtig langs de rand van de pan bij het bakvet (pas op voor spatten en bruisen). Voeg de crème fraîche toe en roer met een vork de aanbaksels los van de bodem. Laat de saus iets inkoken tot hij gaat binden en voeg peper en zout naar smaak toe. Bestrooi het vlees met zout naar smaak. Lekker met gekookte sperziebonen en gefrituurde Pommes Parisiennes. Lepel wat van de gezeefde saus erover en serveer de rest apart erbij.
Een mooie rode Italiaanse wijn smaakt hier uitstekend bij. |