laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Konijn op Bourgondische wijze
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

    suiker
    45 gram bloem
    2 sjalotten
    1 dl. rode wijn
    cayennepeper
    zout
    1/2 eetlepel fijngehakte peterselie
    1 laurierblad
    1 teentje knoflook
    2 1/2 dl. bouillon
    1 kilo konijn in stukken
    100 gram champignons
    4 eetlepels olie
    30 gram boter
    2 theelepels tijm
    2 kruidnagels
  bereiding:
    Spoel het konijn af en dep het droog. Meng de olie met de gesneden sjalotten, de gesnipperde knoflook, de tijm, de peterselie, het verkruimelde laurierblad en de kruidnagels. Verdeel dit over het konijn en laat het enkele uren (bij voorkeur 24 uur) in de koelkast marineren. Verhit de olie van de marinade in een braadpan en bak de stukken konijn rondom bruin. Voeg de bouillon toe en laat het met een deksel op de pan 25 minuten stoven. Neem het gare vlees uit de pan en houd het warm. Zeef het stoofvocht boven een steelpan en voeg de wijn en champignonplakjes toe. Kook het vocht een beetje in. Kneed van de boter en de bloem een balletje en klop dit in kleine beetjes door de saus tot de gewenste dikte is bereikt. Kook de saus in enkele minuten door en breng het op smaak met zout, suiker en cayennepeper.
Lekker met aardappelkroketjes en rode kool met stukjes gember.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats