laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zalmfilet met paprika, broccoli, en kerstomaatjes
  ingrediënten:
    1 doosje kerstomaatjes
1 el oregano
2 el Bertolli Extra Vergine olijfolie
1 rode paprika
200 g broccoliroosjes
200 g tagliatelle
200 g zalmfilet
2 el Bertolli Gentile olijfolie
250 ml room
1 handje fijngehakte gemengde groene kruiden: kervel, peterselie, basilicum, bieslook
1 teentje knoflook uit de pers
zout & peper uit de molen
50 g rucola
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de kerstomaatjes en bestrooi ze met oregano en Extra Vergine olijfolie, peper en zout. Zet ze in de oven gedurende 20 minuten.

Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar. Maak de paprika schoon en snijd in grove stukken. Breng in een pan water, met een snufje zout, aan de kook en blancheer de broccoliroosjes in 5 minuten gaar. Verwarm de room in een steelpannetje met de knoflook, een groot deel van de kruiden, de paprika en broccoli en breng op smaak met peper en zout.

Bak de zalm in een hete koekenpan met een scheutje Gentile olijfolie in ongeveer 8 minuten gaar. Doe de pasta na het afgieten in een grote schaal. Giet de roomsaus en de kerstomaatjes uit de oven erop. Schep alles samen met de rucola goed door.

Serveer de pasta op grote borden en schep de vis er bovenop. Strooi de overgebleven kruiden erover en maal nog wat peper over de pasta. Lekker met een frisse salade.

Tip:
Dit gerecht smaakt ook heerlijk met gegrilde kipfilet.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats