laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Viscurry van nijlbaars
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

600 g nijlbaarsfilet
1 citroen (uitgeperst)
3 eetlepels olie
6 bosuitjes in ringetjes (groen en wit apart houden)
2 teentjes knoflook (geperst)
2 eetlepels kerriepoeder
1 blik tomatenblokjes op sap (400 g)
1 groene paprika (in blokjes)
1 cm gemberwortel (geraspt)
1 groene peper (zonder zaadjes, fijngehakt)
1/4 liter visbouillon (van 1/2 tablet)
peper (versgemalen)
zout
  bereiding:
    Snijd de nijlbaarsfilet in gelijke moten en besprenkel ze met citroensap. Laat even intrekken en dep ze daarna droog met keukenpapier.

Verhit de olie in een stoofpan en bak hierin zachtjes het wit van bosuitjes, de knoflook en kerriepoeder 3 minuten.

Voeg de tomatenblokjes met sap, de paprikablokjes, gember, groene peper en visbouillon toe en breng dit aan de kook.
Leg de nijlbaarsfilets in deze saus en laat de vis hierin 8 minuten zachtjes garen.

Roer het groen van de bosuitjes door het stoofvocht en voeg peper en zout naar smaak toe.
Serveer de nijlbaarscurry op warme diepe borden.

Geef er rijst, naanbrood of vloerbrood bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats