Hamlappen met oosterse perziksaus |
|
ingrediënten: |
|
|
4 hamlappen (dunne à 100 g)
1 kleine ui
1 blik perziken (op sap à 410 ml)
4 eetlepels olie
1/2 eetlepel gemberwortel (fijngeraspt)
1 theelepel komijnzaad
1/2 theelepel kaneel
1 eetlepel tomatenpuree
snufje zout
snufje peper |
|
bereiding: |
|
|
Pel de ui en snipper deze fijn. Laat de perziken in een zeef uitlekken en vang het perziksap op. Snijd de vruchten in kleine blokjes.
Verhit 2 eetl. olie in een pan en fruit de ui ± 3 minuten met het komijnzaad, de gember, de kaneel en de tomatenpuree. Voeg de perzikblokjes en het -sap aan het uienmengsel toe en laat de saus ± 15 minuten zachtjes koken.
Dep de hamlappen droog met keukenpapier en kruid het vlees met peper en de overige olie.
Verhit de grillpan en grill hierin de hamlappen in ± 8 minuten goudbruin en gaar.
Breng de perziksaus op smaak met zout en peper.
Lekker met couscous en gemengde groenten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|